Wat is dat toch met die stethoscoop? Valt het u ook wel eens op? Dat mensen uit het ‘medische circuit’ vaak met een stethoscoop om de nek op de foto staan. Het lijkt overgewaaid uit Amerika. Van de goddelijke George Clooney circuleren méér foto’s mét dan zonder stethoscoop om zijn nek. Soms is dat functioneel, die groene en blauwe OK jasjes op de foto’s, daar zitten niet zulke diepe zakken in. Maar ook op de foto met een witte jas (met lange mouwen!) bungelt dat ding in de buurt van zijn stropdas. Alsof dát het belangrijkste instrument is, dat een arts ter beschikking heeft.

Ook kan de stethoscoop een gevaarlijk wapen zijn. Een Mexicaanse vrouw gebruikte ooit een stethoscoop om een bejaarde vrouw te wurgen (https://www.nursing.nl/759-jaar-cel-voor-bejaardenmoordenares-nurs001611w/ ).

Ik heb voor u de meest bijzondere stethoscoop tweets op een rij gezet.

 

1. Het is koud in Amerika:

2. Het valt niet altijd mee als een dokter zo’n koude stethoscoop op je borst of buik zet.

3. Kent u haar nog, die zexy verpleegkundige met half ontblote boezem en aantrekkelijke oogopslag?

4. Sommige dokters werken te hard en moeten dat bezuren….

5. Je kunt er van alles mee, met zo’n ding…

6. Het stereotype valt zelfs door de urologische mand….

7. En zorgverzekeraars die de stethoscoop prominent gebruiken in hun persmeldingen, Bart twittert vaker over de wurgcontracten die hem toevallen en toevallen geven (zie ook de Mexicaanse pseudo-verpleegkundige hierboven).

8. De meest bizarre kinderfoto van 2017.

9. En de meest bizarre stethoscoop die u in de winkel kunt kopen……

10. Tot slot: zonder woorden …………………….. een beetje gefotoshopt zelfportret